Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 07:53:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pojďte koukat na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.04.2024


Poznávejte svět s Prima ZOOM v 15. týdnu! Dokumentární skvosty pro vás: projedeme Nejkrásnější evropské cesty vlakem; oslní vás Podmanivá koróna českým pohledem; vezmeme vás do Časoprostoru; zažijete příběhy bojovníků v seriálu Normandie: Země bojovníků; ukážeme vám 50 odstínů žraloka a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka:

8. 4., 21.00 hod. – Nejkrásnější evropské cesty vlakem (Východní Pyreneje)

Díky evropským železničním tratím se každoročně dostane takřka miliarda cestujících do nejkrásnějších míst na starém kontinentu. Připojte se k nim a vydejte se na cestu. Odhalte Nejkrásnější evropské cesty vlakem.


8. 4., 22.00 hod. – Podmanivá koróna

Jedinečný český dokumentární film se zabývá fascinujícím fenoménem sluneční koróny a zatměním Slunce, které spolu úzce souvisí. Proč jsou lidé – ať už vědci nebo jen obyčejné turisté – ochotni urazit i velké vzdálenosti jenom proto, aby mohli pozorovat další zatmění a korónu? Odhalte stručnou historii zatmění, zjistěte, jak ho vnímali naši předkové, a seznamte se s významnými objevy. A kdo ví, třeba si příští sluneční koróna podmaní i vás? Tento snímek vysíláme přesně v den, kdy se uskuteční úplné zatmění Slunce v USA, Mexiku a Kanadě.


8. 4., 23.00 hod. – Časoprostor (Let na Mars)

Vědci už dlouho zkoumají čas a prostor a snaží se poskládat dohromady jejich gigantické puzzle. V posledních letech se expertům podařilo šikovně využít nejnovější a nejmodernější technologie a konečně najít odpovědi na zásadní otázky lidstva. Na kterých měsících naší Sluneční soustavy by mohl existovat život v takových podobách, jaké známe nebo si aspoň dokážeme představit? Jak velké nebezpečí pro nás představují asteroidy? Bylo by možné cestovat časem? Dokumentární seriál Časoprostor se zabývá nejen těmito, ale i dalšími vzrušujícími otázkami, které se týkají našeho vesmíru, času a prostoru.


9. 4., 20.00 hod. – Normandie: Země bojovníků (Normanský náčelník Rollo)

Historie normandských vévodů je neuvěřitelným vojenským příběhem o vojenských taženích, která trvala 300 let. Na jejich začátku byly krvavé vikingské nájezdy a na konci velká obléhání, vedená slavným Richardem Lvím srdce. V popředí této velké ságy stojí neohrožení dobyvatelé, kteří pocházejí z rodu legendárního Rolla Chodce. Byli to obávaní válečníci a po celé generace největší nepřátelé francouzského království. Tito velcí vojevůdci se všichni narodili pod normanským praporem. Své území bránili s nasazením života a na bitevním poli předváděli vynikající bojové schopnosti. V této historické mini sérii se zaměříme na pozoruhodné válečné strategie, mohutné hrady a nejsmrtonosnější obléhací stroje. A ponoříme se hluboko do velkých ozbrojených konfliktů, které z Normandie učinily jedno z nejžádanějších území v celé Evropě.


10. 4., 23.00 hod. – Chladná tvář války (1. díl)

V únoru Rusko napadlo Ukrajinu. Šokovalo to celý svět. Dokument popisuje průběh ničivé války a její dopady na každodenní životy lidí na Ukrajině, v Rusku a ve Finsku. Ve Finsku, které bylo dlouho neutrální, vedla tato událost ke změně postoje a členství v NATO. Snímek také vysvětluje, proč se Finsko a Švédsko rozhodly společně požádat o členství ve vojenské alianci. Válka také zmrazila vztahy mezi Finskem a Ruskem. Podívejte se na světové události netradičně finským pohledem.


11. 4., 20.00 hod. – Druhá světová válka v barvě (Blíží se bouře)

Jaká opravdu byla světová válka? Zjistěte to v nesmírně povedeném historickém seriálu, který přináší pravděpodobně nejlepší sbírku neobvyklých a dosud nezveřejněných záběrů. Díky nejmodernějším technikám kolorování konečně můžeme sledovat zvraty a obraty druhé světové války v dříve nevídané podobě – ve vysokém rozlišení a v barvě. Satelitní mapování terénu a špičková grafika umožňují vyprávět dramatický a napínavý příběh druhé světové války v takové podobě, v jaké jsme si ho dříve ani nedokázali představit. Díky nově otevřeným archivům a odtajněným spisům, které předtím nebyly k dispozici, tvůrci získali přístup k novým informacím a zjistili málo známé historické souvislosti. Největší vojenský střet v dějinách lidstva tak získal jiný rozměr, dokonce i v očích zkušených odborníků. Sledujte, jak se nad Evropou zlověstně stahovala mračna, když se schylovalo k hrozivé bouři. Podívejte se, jak Hitler rozpoutal bleskovou válku a řady mašírujících nacistů se zdály být naprosto nezastavitelné. Jak se Velká Británie dostala do obklíčení. Jak byly drtivě zasaženy i tak velké mocnosti jako Spojené státy americké nebo Sovětský svaz. Jak se v rozhodující okamžik role přece jen obrátily a Spojencům se po překonání mnoha těžkých překážek i vykonání řady hrdinských skutků konečně podařilo strhnout historii na svou stranu. Druhá světová válka v barvě je živým, hlubokým zážitkem, který diváky nejen zaujme, ale i nečekaně překvapí.


12. 4., 20.00 hod. – 50 odstínů žraloka

Každé malé dítě ví, že žraloci jsou nemilosrdní lovci a krvežíznivá mořská monstra. Ale to není pravda! Tento pozoruhodný přírodovědný film vyvrací dlouho zažité předsudky, boří falešné mýty a odhaluje málo známé aspekty žraločí povahy, a dokonce i jejich něžné stránky. Přesvědčte se, že i žraloci mohou někdy být nemotorní, sami se stávají lovenou kořistí nebo se i oni musí bránit smrtícím útokům. Přežít v oceánu zkrátka vůbec není jednoduché ani pro žraloka. Díky dosud neodvysílaným záběrům v nejvyšším rozlišení 4K a 8K můžeme vůbec poprvé odhalit 50 odstínů žraloka. A náš pohled na něj se změní navždy.


12. 4., 21.00 hod. – Neznámé hlubiny s Jeremym Wadem (1. díl)

V novém přírodovědném seriálu se světoznámý rybář a dobrodruh Jeremy Wade vydává na velkolepou cestu nad i pod hladinu největšího říčního systému světa – legendární Amazonky. Jeremy bohatě zúročuje své třicetileté zkušenosti z amazonských expedic, setká se s domorodci žijícími na odlehlých místech, objeví fantastické nové druhy a samozřejmě se popere s největšími sladkovodními rybami na světě a postupně odhaluje snad všechna skrytá tajemství této mocné řeky.


14. 4., 21.00 hod. – Umění přežít V (1. díl)

Hazen Audel vyrazil na nejextrémnější místa planety, aby se setkal s domorodými kmeny a naučil se jejich starodávné techniky přežití. Sám se pak odváží do nezkrocené divočiny. Bojuje s neústupnou džunglí v Jižní Americe, s oblačnými lesy v severním Laosu, s obrovskými vápencovými útesy ostrova Coron na Filipínách i s džunglí Malajského poloostrova a Papuy Nové Guineje. Tady jde o přežití! Buďte u toho také!


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 6. 4. 2024





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.04.2024 • Jubilejní galavečer UFC 300 ozdobí zápas Jiřího Procházky, Telly přichystala soutěž
09.04.2024 • Nickelodeon AKA ráj sexuálních predátorů. Dokumentární série odhaluje krutou pravdu o populární stanici, která formovala podobu televize pro děti
05.04.2024 • Paříž – Roubaix: Neopakovatelná trasa, na níž se rodí legendy
28.03.2024 • Okolo Flander – monument všech Vlámů
24.03.2024 • Duben – na Prima ZOOM budem!
22.03.2024 • Saalbach a Planica – závěr SP v alpském lyžování a skocích na lyžích

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist